Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag

Wie is de Heilige Geest? – Ds. Jan-Willem Van der Toorn

Hervormd Centrum Grotestraat 25, Veen, Noord-Brabant, Nederland

Wat moet je je nu precies voorstellen bij de Heilige Geest? Wie is Hij, wat doet Hij en waarom is het zo belangrijk om door de Heilige Geest te leven? Wanneer doe je dat eigenlijk en wat gebeurt er dan? Op het belangrijkste moment van Zijn leven, vlak voor Zijn lijden en sterven, spreekt Jezus in Johannes 14 over het feit dat de Vader de Trooster zou zenden, de Helper. Op deze avond hoopt ds. Van der Toorn vanuit dat hoofdstuk met ons over deze vragen na te denken.

Leer ons bidden – Ds. Krijn Hak

Het gebed is een van de belangrijkste dingen om te doen als christen. Tegelijkertijd is het ook een van de moeilijkste dingen. De Bijbel leert ons om te bidden, altijd te bidden zelfs, maar hoe doe je dat dan? Jezus leert ons het Onze Vader, maar wat wil Hij daarmee precies duidelijk maken? Het doel van de avond is ons te leiden tot een leven vol met gebed.

Succesvol of vruchtdragend? – Arie de Rover

Hervormd Centrum Grotestraat 25, Veen, Noord-Brabant, Nederland

Streef jij succes na? Succesvol zijn is belangrijk vandaag de dag. Roem, eer, prestaties, het zijn een meetlat om mee te doen in de wereld van alle dag. Is succes nastreven erg? Wat betekent geestelijk succesvol zijn en welke relatie heeft dit met de vruchten van de Geest? Wat verwacht God hierin van ons en welke leiding geeft Hij?